Warrior

Drama, Sport | 140 Min
Score:
6/10
6
warrior-film-poster-tom-hardy

Film recensie

We zien hoe het leven van Tommy (Tom Hardy), een door schuld verteerde ex-marinier en Brendan (Joel Edgerton), een zorgzame echtgenoot en vader met elkaar vervlochten raken. Ze hebben beiden een sterke drang om aan een groots opgezet MMA-toernooi in Atlantic City mee te doen en het wordt al snel duidelijk dat ze aardig wat ervaring hebben

Er is in de film een duidelijke verdeling te zien tussen verhaalontwikkeling in de eerste en het nodige MMA-geweld in de tweede helft, maar het voelt niet geforceerd aan. Nick Nolte geeft goed gestalte aan Paddy Conlon, een door alcohol getekende man. Voor Nolte geen moeilijke opgave gezien dat uitstekend in zijn repertoire past. Hardy, de acteur uit o.a. The Dark Knight Rises en Layer Cake (met Daniel Craig) had voor deze film zijn lichaam omgebouwd tot een MMA-vechtmachine. Het resultaat mag er wezen. Hij is vrijwel onherkenbaar en volledige in zijn rol opgegaan. Iets wat de film en het acteerwerk ten goede komt.

De gevechten in zowel de training als de MMA-kooi zien er goed en realistisch uit -geen driedubbele backflips- en de manier van filmen zorgt ervoor dat je je midden in het gevecht waant. Het verhaal is redelijk recht toe recht aan, met sterke scenes tussen Hardy, Edgertone en Nolte. Liefhebbers van MMA krijgen een aantal flinke vechtpartijen te zien.

Al met al een goede film waar rake klappen vallen.x