True Grit

Western, Drama | 110 Min
Score:
7/10
7
true-grit-film-poster-2010

Film recensie

In de VS van de 19de eeuw zoekt een 14-jarig meisje Mattie Ross hulp bij de zoektocht naar de moordenaar van haar vader. Deze hulp vindt ze in de vorm van een doorgewinterde US Marshall en een Ranger, gespeeld door Jeff Bridges en Matt Damon. Dat het voor een 14-jarige niet makkelijk is om gehoord te worden, blijkt wel uit de aanvankelijke reacties die ze van iedereen krijgt.

Hailee Steinfeld komt goed uit de verf als vlotgebekte, onbevreesde Mattie Ross op zoek naar gerechtigheid. Haar sterke verbale kwaliteiten zorgen al snel voor overtuiging, iets wat erg op de lachspieren werkt. Jeff Bridges stelt niet teleur als een nukkige, regelmatig beschonken Marshall en valt met zijn gedrag echt op. Josh Brolin heeft een kleine ondersteunende rol maar weet toch indruk te wekken.

De Coen Brothers stellen wederom niet teleur. De film heeft een serieus onderwerp, al moet gezegd worden dat de trailer de film een nóg zwaardere lading lijkt te geven. Dit is, naar mijn mening, niet zo. De film zit boordevol humor maar raakt de serieuze toon van het verhaal niet kwijt, zoals het een echte Coen-film betaamt.Aanbevolen films


x