The Wailing

Horror, Misdaad, Thriller | 156 Min
Score:
7/10
7
the-wailing-film-poster-2016
  • Release Datum: 6 okt, 2016
  • Met Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Do-won Kwak, Hwan-hee Kim

Film recensie

Politieagent Jong-Goo wordt belast met het onderzoek naar een reeks mysterieuze en gruwelijke moordpartijen in zijn dorp. Duidelijk niet de grootste held van het politiebureau, doet hij schoorvoetend zijn werk. Als het storende gedrag van zijn dochter in verband wordt gebracht met de recente gebeurtenissen, kruipt hij echter steeds meer uit zijn schulp om de zaak tot een goed einde te brengen.

De film is een mix van stuntelige comedy en folkloristische horror; de hoofdpersoon is bang voor zijn eigen schaduw en om de boze geest te vervloeken wordt een, wellicht authentieke, sjamanendans ingezet. Door het cultuurverschil zal niet alles even ‘eng’ en overtuigend overkomen, al ga ik er vanuit dat dit zeker het doel is geweest.

Wat opvalt aan deze film, ondanks de aanwezigheid van veel fantasy en bovennatuurlijke elementen, is een gebrek aan special effects. De film moet het volledig hebben van de acteerprestaties en de make-up, iets waarvoor de doorgewinterde Hollywoordkijker zal moeten omschakelen.

‘The Wailing’ is zeker niet voor iedereen weggelegd.x