Skiptrace

Actie, Komedie | 107 Min
Score:
2/10
2
skiptrace-film-poster-2016
  • Release Datum: 11 aug, 2016
  • Met Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan, Eric Tsang, Eve Torres

Film recensie

Jackie Chan speelt Bennie, een sympathieke Hong Kong detective die op zoek is naar de Matador, de man verantwoordelijk voor de dood van zijn partner.

De vergelijking met Rush Hour is snel gemaakt, maar die film wordt al jaren niet meer geëvenaard en dat heeft wat mij betreft te maken met het hoofdzakelijk Chinese productieteam. Aziatisch actie-comedie zijn duidelijk geen Amerikaanse. De jaren gaan tellen, ook voor Jackie. De moves zien er niet meer zo flitsend uit als in zijn hoogtijdagen, ook al proberen ze dat met versnelde shots te verbloemen. Veel slapstick-scenes duren wat mij betreft te lang, zodat het geheel wat geforceerd overkomt. Johnny Knoxville is, zoals valt te verwachten, erbij gehaald voor de komische noot en dat werkt wel, al ontstijgt hij nergens het Jackass-niveau.

Het verbaast me dat Finse regisseur Renny Harlin voor deze productie is aangetrokken. Dit lijkt me geen project wat hij normaal tot een goed einde brengt, zoals Cliffhanger, Die Hard 2 en The Long Kiss Goodnight. Films die bol staan van de goed gedoseerde actie en zonder gedubde acteurs.

Voor de verstokte Jackie Chan-fans zal er vast wel wat te genieten vallen, de verplichte bloopers aan het eind van de film ontbreken ook hier niet en zijn leuk. Maar als je geen fan bent van Jackie-Chan kan ik de film niet aanbevelen.x