Sing Street

Komedie, Muziek | 106 Min
Score:
5/10
5
sing-street-film-poster
  • Release Datum: 17 nov, 2016
  • Met Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor, Aidan Gillen, Ian Kenny

Film recensie

Conor groeit, samen met zijn broer en zus, op in een arbeidersgezin in het Dublin van 1985. Hij heeft een passie voor popmuziek en is, mede door zijn oudere broer, gefascineerd op muziekvideoclips (MTV bestaat pas 5 jaar).

Door familieproblemen wordt Conor overgeplaatst naar een andere school. Het streng-christelijke beleid levert hem nogal wat aanpassingsproblemen op. Deze worden al snel overwonnen wanneer hij, om indruk te maken op een meisje, een band begint. Het is interessant om te zien hoe iemands persoonlijke situatie (liefde, familie, school) van invloed is op het schrijven van songteksten.

Sing Street is een sociaal drama, maar wel een van de lichte variant; er kan genoeg gelachen worden. Vooral de keren dat de band besluit om hun uiterlijk aan hun huidige stijl aan te passen zijn hilarisch. Een onbekende cast, met uitzondering van de ouders van Conor. Zij worden gespeeld door Aiden Gillen (Game of Thrones) en Maria Doyle Kennedy (Orphan Black).

Voor de fans van muziek uit de 80’s is de film een feest van herkenning. De film zit vol met klassiekers en heeft ook een goede soundtrack.Aanbevolen films


x