Seeking a Friend for the End of the World

Komedie, Avontuur, Romantisch | 101 Min
Score:
7/10
7
Steve Carell and Keira Knightley film poster

Film recensie

De wereld vergaat in drie weken; wat zou jij doen? Naar het casino en alles op rood zetten? Die wereldreis maken die er maar nooit van kwam? Dodge heeft geen flauw idee. Plotseling in de steek gelaten worden door zijn vrouw maakt de situatie er ook niet beter op. Zijn vrienden doen hun best om hem er bovenop te helpen, maar tevergeefs. De huishoudster begrijpt hem niet en de tv is één doorlopende advertentie voor het naderende onheil; een depressie lijkt dan ook onvermijdelijk. Hij besluit zijn buurvrouw Penny, die hij op een pijnlijke manier leert kennen, te helpen haar ouders te vinden zodat ze die nog één keer kan zien.

Steve Carell heeft geen enkele moeite met het acteren in producties waar de nadruk niet op schaterlachen ligt. Deze film mag dan een komedie zijn, er worden amper flauwe grappen gemaakt en is er opvallend veel drama. Hij toont een persoon die niet alle remmen losgooit wanneer het einde van de aarde nadert, iets wat blijkbaar veel mensen om hem heen wel doen.

Zo zien we hem langzaam uit zijn depressie kruipen en is er veel emotionele interactie tussen hem en Penny, een goede rol voor Keira Knightley. Zij weet het personage uitstekend neer te zetten en er is duidelijk chemie tussen haar en Carell. Voor wie bekend is in de sitcom-wereld zijn er een paar leuke bijrollen zoals die van Patton Oswalt (King of Queens) en Connie Britton (Spin City)

‘Seeking a Friend for the End of the World’ is geen lachfestijn maar valt misschien juist daarom dan vergelijkbare titels in het genre, zoals bijvoorbeeld ‘Crazy, Stupid, Love’. Zeker het bekijken waard.Aanbevolen films


x