Perfect Strangers

Drama, Komedie | 97 Min
Score:
6/10
6
perfect-strangers-film-poster-2016
  • Release Datum: 17 nov, 2016
  • Met Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak, Benedetta Porcaroli

Film recensie

Truth or Dare wordt niet altijd even eerlijk gespeeld, en dan doel ik uiteraard op het ‘Truth’ gedeelte. Als je liegt, dan lieg je en in principe komt niemand achter je diepe duistere geheim. Totdat de mobiele telefoon wordt toegevoegd.

Zeven goede vrienden, hoofdzakelijk stelletjes, komen samen voor een diner in typische Italiaanse stijl: veel eten en nog meer gepraat. Iedereen heeft een mobiele telefoon en in een poging om de avond interessanter te maken, wordt iedereen verplicht zijn toestel op tafel te leggen. Elk Facebook- of WhatsApp-bericht wordt hardop voorgelezen; telefoongesprekken worden op speaker beantwoord.

De consequenties, waar niemand van tevoren over nagedacht heeft, worden al snel duidelijk en zorgen voor veel emotie. Hun Italiaanse temperament draag hier alleen maar aan bij. Hilarische en gênante situaties maken plaats voor intense dramatische verwikkelen wanneer ze er achter komen dat een jarenlange vriendschap niet het enige is dat ze gemeen hebben.

De focus ligt, mede door het beperkte decor (de eettafel), op het acteerwerk. En dit komt de film ten goede. Alle acteurs leveren goed acteerwerk, wat de film tot een hoger niveau brengt.

Misschien een leuk spelletje voor de feestdagen? Ik heb er nu al zin in.Aanbevolen films


x