Limitless

Thriller, Drama | 105 Min
Score:
8/10
8
limitless-film-poster-bradley-cooper

Film recensie

Voor iemand die niets te verliezen heeft moet het voorstel erg verleidelijk in de oren klinken; een pilletje zorgt ervoor dat je de overige 80% van je hersencapaciteit effectief kunt benutten. Hoewel ten wal geraakte schrijver Eddie Morra nogal sceptisch is, wint zijn nieuwsgierigheid en neemt het goedje in. Uiteraard werkt het spul –de film zou anders binnen een kwartier afgelopen zijn- en wat volgt laat zich wel raden; de mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos, Limitless dus.

Bradley Cooper (The Hangover, The A-Team) kan zich uitstekend meten met een grootgewicht als Robert De Niro en laat zien dat hij ook iets anders kan dan the ‘funny man’ spelen. Hoewel er veel humor in het personage Eddie Morra zit, zijn de problemen waar hij tegenaan loopt na inname van de pil zo groot, dat hij zich er niet met een grap en grol vanaf kan maken.

Robert De Niro is, nou ja, Robert De Niro. Ook al is zijn rol niet al te groot, hij acteert zoals we van hem mogen verwachten: met goede overtuiging. Ik heb het gevoel dat deze man zelfs naakt in een kartonnen doos met een washand in zijn ene en een schoenlepel in de andere hand de sterren van de hemel speelt.

Abbie Cornish (bekend van Sucker Punch) speelt Eddie’s (ex-)vriendin en valt niet heel erg op.

De film wordt met veel vaart verteld en blijft niet hangen in ‘een ‘kijk-es-wat-fijn-met-mijn-superbrein’-stand. De humor in de film heeft dan ook niet de overhand, het is tenslotte een thriller en de spanning zit er, na de introductie van zijn nieuw gevonden gave, goed in.

Van begin tot het – wat mij betreft best wel verrassende- eind een zeer goede en vermakelijk film. Een echte aanrader.x