I Am Number Four

Actie, Sci-Fi, Avontuur | 111 Min
Score:
6/10
6
i-am-number-four-film-poster

Film recensie

John Smith, gespeeld door Alex Pettyfer, lijkt alles voor elkaar te hebben: goed uiterlijk, een hoop vrienden en een positieve kijk op het leven. Tenminste, daar lijkt het op wanneer we aan de hoofdrolspeler worden voorgesteld. De kijker komt er al snel achter dat John een enorm geheim met zich meedraagt en hij zich in allerlei bochten moet wringen om dat verborgen te houden. Hij is altijd op de vlucht voor zijn achtervolgers en heeft dus geen plek die hij ‘thuis’ kan noemen. Een feit waar hij meer dan eens door zijn ‘vader’ Henri (Timothy Olyphant) aan herinnerd wordt.

Hoewel het essentieel is dat hij zich gedeisd houdt, heeft hij er geen zin in om zich op te sluiten en besluit, tegen advies van Henri is, zich op de lokale highschool in te schrijven.

Wat volgt is een bekend verhaal van de een nieuwe leerling op school: hij moet zich aanpassen aan de nieuwe omgeving, wordt getreiterd door de popie-jopie sportknulletjes en maakt vrienden met het buitenbeentje van de school. Het wordt echter wel duidelijk dat John over uitzonderlijke krachten beschikt en we worden daar stukje bij beetje op getrakteerd. Henri wijst hem erop dat elke ‘Number’ unieke krachten heeft en hij daarmee om moet leren gaan.

Wanneer zijn achtervolgers hem uiteindelijk heel dicht op de hielen zitten wordt het tijd om zijn nieuw ontwikkelde krachten aan te wenden.

En eerlijk is eerlijk, hier zitten we al ruim een uur op te wachten!

De groep achtervolgers hebben genoeg in petto om onze held een kopje kleiner te maken, maar John biedt aardig weerstand en krijgt hierbij ook nog eens aangename hulp uit onbekende hoek. Er is gekozen om de finale zo spectaculair mogelijk te maken en de liefhebbers van oogstrelend sci-fi geweld worden op hun wenken bediend. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Michael Bay, eindverantwoordelijke voor de Transformers-trilogie, zijn medewerking als uitvoerend producent heeft verleend.x