Hobo with a Shotgun

Actie, Komedie, Horror | 86 Min
Score:
6/10
6
Hobo with a Shotgun film poster with Rutger Hauer
  • Release Datum: 12 mei, 2011
  • Regie: Jason Eisener
  • Acteurs: Rutger Hauer
  • met Molly Dunsworth, Gregory Smith, Nick Bateman, Brian Downey

Film recensie

Een naamloze zwerver komt per trein een klein stadje binnen, op zoek naar wat ‘peace and quiet’. Helaas treft hij een plek vol chaos, geweld en terreur onder leiding van Drake en zijn twee psychotische zoons, Ivan en Slick.

Gedreven door zijn rechtvaardigheidsgevoel neemt hij de ondankbare taak op zich om orde in de chaos te scheppen. Hierbij gaan zowel hij als de ‘bad guys’ niet bepaald zachtzinnig te werk.

Rutger Hauer, onze Soldaat van Oranje schittert in deze film, die begon als één van de vele ‘fake-trailers’ uit het Grindhouse project van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino.

Waar zijn voorganger Machete op een flinke sterrencast en special effects kon leunen, moet ‘Hobo…’ het puur met het verhaal doen. De film komt dan ook echter op me over. ‘Echter’ betekent hier dus meer slechte dialogen, een erg onsamenhangend verhaal en veel, heel veel meer gore. Ondanks dit alles weet Hauer een goede rol als held-tegen-wil-en-dank neer te zetten.

Tijdens de vertoning in de bioscoop liep de helft van de zaal weg en daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Verminkingen, verkrachting, onthoofdingen; de kijker blijft niets bespaart. Hoewel het meeste geweld op een niet-serieuze manier wordt gebracht (denk aan de Evil Dead-reeks) is voor sommige scènes een stevige maag geen overbodige luxe. Ik heb me overigens prima vermaakt, ik wist wat ik met deze film kon verwachten en ben dan ook niets tekort gekomen. Bovendien kan ik naast Buffy the Vampire Slayer elke film met Rutger Hauer wel waarderen.

Voor de liefhebber van films als Braindead, de Troma-producties en diverse jaren 70 exploitation films is dit een echte must see.x