Batman: Under the Red Hood

Animatie, Misdaad | 75 Min
Score:
7/10
7
batman-under-the-red-hood

Film recensie

Batman: Under the Red Hood is een DC animatie film gebaseerd op het stripboek “A Death In The Family” geschreven door Jim Starlin. Het verhaal gaat over de mysterieuze Red Hood die het werk van Batman imiteert. Hij wil Gotham City opruimen van al het gespuis. Alleen is er een groot verschil met Batman, de Red Hood heeft geen ethische code. Hij wil kosten wat het kost alle criminelen hardhandig verwijderen, ook al betekend dat moorden. Aan Batman de taak om hem te stoppen. Maar wanneer de Joker tussen beide komt ontspoort de chaos alleen maar verder.

Normaal gesproken verwachten we dat Batman wordt ingesproken door Kevin Conroy maar in Under the Red Hood is dat niet het geval. Hier wordt hij ingesproken door Bruce Greenwood en hij doet dit met suave en autoriteit. Andere bekende acteurs zijn Jensen Ackles (Supernatural) als de Red Hood, Neil Patrick Harris als Night Wing, en John DiMaggio als de Joker. Daarnaast zijn Jason Isaacs, Wade Williams en Kelly Hu ook te horen in de film.

DiMaggio heeft hiermee een behoorlijke opgave voor zich liggen. Mark Hamill zijn performance als de Joker is alom geprezen en moeilijk evenaarbaar. DiMaggio weet toch voldoende zijn eigen wending te geven aan het karakter waardoor het geen imitatie van Hamill is. Het is een engere Joker en dit past goed bij de stijl van de film.

De animaties en het kleurenpalet maken het een sfeervolle film in de stijl die we gewend zijn van Batman: The Animated Series. De animaties zijn uitzonderlijk goed getekend en dit komt vooral naar voren tijdens de vele actie scenes. De knokpartijen tussen Batman en de Red Hood zijn een werkelijk genot om naar te kijken.

Het verhaal van het stripboek is niet een-op-een over genomen. De makers hebben wat nieuwe dingen toegevoegd en sommige verhaallijnen aangepast. Gelukkig zit de beruchte koevoet scene nog wel in de film maar hier zal ik verder niet op in gaan (spoilers).

Al met al kan ik Batman: Under the Red Hood aanraden voor zowel de fans als de doorsnee kijkers onder ons. Het is een zeer geslaagde stripboek verfilming. Maar wel een waarschuwing voor de jongere kijkers want deze animatie is gewelddadig, bloederig en duister.

 x