Vincent van Ommen

Acteur

Biografie

Vincent van Ommen is een Nederlands acteur en stemacteur bekend van zijn rollen in Amsterdam Heavy en Life is an Art.

In 2011 werd Van Ommen gecast in de actiefilm Amsterdam Heavy, met onder meer Michael Madsen en Fajah Lourens. Datzelfde jaar speelde hij in de korte film Paper Parachutes geregisseerd door Katie Pow. Beide films waren te zien op de Marché du Film tijdens Cannes Film Festival 2011. In 2013 speelde Van Ommen in de korte film La Commedia. De film ontving een Gouden Camera nominatie bij het Eindhoven Film Festival. Ook was hij te zien als bokslegende Bep van Klaveren in de film Chasing Windmills. De film werd genomineerd voor een Sportfilm Award.

Als stemacteur was Van Ommen in vele spelen te horen. Zo was hij in Planet Explorers de stem van Ataro Baatar, een van de hoofdpersonages van het spel. Voor het Nintendo Switch spel HyperParasite sprak hij meerdere speelbare karakters in en was hij het hoofdpersonage genaamd Swordbreaker in het gelijknamige spel Swordbreaker: Back To the Castle. Ook sprak hij in voor de games Until I Have You en Tales, beide spellen werden genomineerd voor Beste Stem Acteren.

Van Ommen sprak zowel de Engelse als de Nederlandse voice-over in voor het Moving Stories. Het spel ontving twee Dutch Game Awards nominaties. Ook sprak hij in voor Living Aleppo, het project werd bekroond met de ADCN Award; De Bronzen Lamp.

Filmografie

x